•Culinaire boerenstebuiten avondwandeling•Sluitingsdag Pinkstermaandag•Dag van het Park•Zitdagen personenbelasting•Cursus thuiscomposteren•10 jaar politiezone Neteland

Culinaire boerenstebuiten avondwandeling
Op vrijdagavond 1 juni kan u deelnemen aan de culinaire boerenstebuiten avondwandeling. We wandelen een 6-tal kilometer langs, meestal onverharde, landelijke wegen op de boerenbuiten van Vorselaar.
 
Doorheen de tocht kunt u op verschillende plaatsen genieten van smakelijke gerechten op basis van streekproducten. De wandeling start aan de kantine FC De Kroon. Vertrekken kan tussen 18u en 20u.
 
De culinaire boerenstebuiten avondwandeling kadert in ‘dorp in de kijker 2012’. Inschrijven kan nog tot en met 25 mei.
 
 
Sluitingsdag Pinkstermaandag
Op 28 mei (Pinkstermaandag) zullen de gemeentediensten gesloten zijn. De sporthal zal ook op zondag 27 mei haar deuren sluiten. Het containerpark is gewoon open.
 
Dinsdag 29 mei staan wij weer tot uw dienst.
 
De volledige lijst met de sluitingsdagenkan u bekijken op onze website.
 
Dag van het Park
Op 26 mei vieren we in Vorselaar de Dag van het Park. Dit jaar staat het thema ‘tuinieren’ centraal. Verschillende projecten en activiteiten komen aan bod:
-        Verstelbare plantenbakken
-        Groen kunstwerk
-        Tuinieren in potten
-        Toneelvoorstelling ‘koe in blik’
-        Infostands composteren
-        Ecologische moestuin
 
Alle activiteiten gaan door aan de Schranshoeve. Het volledige overzichtmet uurschema kan u bekijken op de website.
 
 
Zitdagen personenbelasting
Op 5 en 12 juni kan u tussen 9u en 11u45 beroep doen op medewerkers van de controle personenbelasting. Tijdens deze 2 zitdagen helpen zij u bij uw aangifte in de personenbelasting voor het aanslagjaar 2012 (inkomsten van 2011).
 
Vergeet niet om alle nodige documenten mee te nemen. Op de website vindt u een handige lijst.
 
 
U kan uw aangifte ook zelf elektronische invullen via de website www.tax-on-web.beBij vragen over fiscaliteit kan u terecht bij het contactcentrum.
 
 
Cursus thuiscomposteren
IOK Afvalbeheer organiseert in juni een gratis cursus thuiscomposteren. De cursus bestaat uit 3 lessen. We vertrekken vanuit de theorie om daarna zelf aan de slag te gaan.
 
De cursus gaat door op za 2 juni (9u-12u), za 9 juni (9u-13u) en za 23 juni (9u-12u). Dag 1 en 2 bent u welkom in de Raadzaal van het gemeentehuis. Dag 3 staan we op de demoplaats aan de Schrans.
 
Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen. Wie deelneemt wordt op de 3 lessen verwacht.
 
 
10 jaar politiezone Neteland
De politiezone Neteland bestaat 10 jaar en viert dit tijdens een grote opendeurdag met kinderpolitiedorp.
 
U kan op zondag 3 juni tussen 10u en 17u mee komen vieren op het hoofdcommissariaat aan de Molenvest in Herentals. Er zijn heel wat leuke activiteiten voorzien zoals een demo met een politiehond, een fietsbehendigheidspiste, een ballonwedstrijd en een klimmuur.
 
Op de website van de politiezone Neteland kan u een overzicht bekijken van alle demonstraties en activiteiten.